Polityka prywatności

 

 

polityka prywatności i stosowania plików “cookies”

Szanujemy prywatność naszych Użytkowników w związku z czym udostępniamy niniejszą Politykę Prywatności, aby każdy Użytkownik wiedział w jakim zakresie jej/jego dane osobowe są przetwarzane i mógł samodzielnie, świadomie i swobodnie decydować o tym, czy skorzysta z naszego portalu.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Ciebie w związku z korzystaniem z usług oferowanych przez portal internetowy restauracji Niebo i las restaurant & wine bar znajdujący się pod adresem https://nieboilas.pl/ (“Portal“)

Administrator Danych Osobowych

Administratorem Twoim danych osobowych jest Pani Monika Urbańska prowadząca działalność gospodarczą pod firmą “Nowa Wydajność Usługi Konsultingowe Monika Urbańska” z siedzibą przy ul. Kadrowa 17 Es lok. 22, 04-421 Warszawa (“Administrator“)
oraz
Pan Mateusz Ryszawa prowadzący działalność gospodarczą pod firmą “Niebo i las Mateusz Ryszawa” z siedzibą przy ul. Szpitalna 18/5, 37-200 Przeworsk (“Administrator“).

Zasady przetwarzania Twoich danych osobowych

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych osobowych Administrator działa w oparciu o wewnętrzne procedury i zalecenia, zgodne z odpowiednimi aktami prawnymi w zakresie ochrony danych osobowych, a w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE.

Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, iż dane osobowe są:

  1. Przetwarzane zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty.
  2. Zbierane w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami.
  3. Adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane.
  4. Prawidłowe i w razie potrzeby uaktualniane.
  5. Przechowywane w formie umożliwiającej Twoją identyfikację przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane osobowe są przetwarzane.
  6. Przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych.

Twoje prawa

Przysługuje Ci dostęp do przetwarzanych przez Administratora Twoich danych osobowych. Masz również prawo do ich sprostowania, ograniczenia lub zaprzestania przetwarzania oraz żądania ich przekazania innemu podmiotowi w dowolnym momencie. W dowolnym momencie możesz również złożyć sprzeciw wobec przetwarzania danych lub cofnąć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie swoich danych oraz żądać usunięcia swoich danych osobowych z Portalu. Jednakże cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej cofnięciem.

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W celu uzyskania dodatkowych informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych lub skorzystania z przysługujących Ci praw skontaktuj się z Administratorem korzystając z tego samego adresu e-mail lub numeru telefonu przekazanego do Portalu, pod adresem recepcja@lubinowe.pl.

Podstawa prawna przetwarzania

Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody.

Jak zbieramy dane osobowe?

Administrator realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach w następujący sposób:

  1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone informacje w formularzu kontaktowym
  2. Poprzez gromadzenie plików “cookies”.

Twoje dane osobowe jako użytkownika portalu https://nieboilas.pl nie są sprzedawane ani udostępniane osobom trzecim.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe mogą być przechowywane do czasu cofnięcia zgody na ich przetwarzanie, nie dłużej jednak niż do czasu przedawnienia się ewentualnych roszczeń związanych z celami, dla których przetwarzaliśmy Twoje dane osobowe.

W jakim stopniu korzystamy z automatycznego podejmowania decyzji, w tym profilowania?

Nie korzystamy w żadnym zakresie i stopniu z automatycznego podejmowania decyzji, a w szczególności z profilowania.

Formularz kontaktowy

Administrator przetwarza dobrowolnie podane przez Ciebie dane osobowe, jedynie w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie kierowane przez Ciebie do Administratora przy użyciu formularza kontaktowego, w następującym zakresie:

  1. Imię i nazwisko.
  2. Adres e-mail.
  3. Numer telefonu.

Podanie Administratorowi tych danych osobowych jest niezbędne w celu umożliwienia Administratorowi skontaktowania się z Tobą i odpowiedzi na przesłane pytania.

Ciasteczka

Niniejsza Polityka dotycząca Ciasteczek odnosi się do Portalu. Przez używanie Portalu wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnię z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Portalu.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na Twoim komputerze, tablecie lub smartfonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, “długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?

Portal używa ciasteczek w różnych celach:

  1. By Portal działał szybciej i był łatwiejszy w użyciu.
  2. Do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak ludzie używają naszych stron i pomagają w poprawieniu ich funkcjonowania i zawartości.
  3. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Jak długo przechowywane są dane w ciasteczkach?

Na Portalu mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania z Portalu. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.

Rodzaje ciasteczek używanych na Portalu

Konieczne do działania stron – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Portalu, pozwalają Ci na poruszanie się po nich oraz używanie ich elementów. Przykładowo mogą zapamiętywać poprzednie czynności (np. otwarte teksty) podczas wracania na stronę w tej samej sesji.
Poprawiające wydajność – zbieranie informacji o tym jak odwiedzający korzystają z Portalu poprzez dostarczenie informacji na temat obszarów, które odwiedzają, czasu jaki na nich spędzają oraz problemów jakie na nich napotykają, jak np. komunikaty o błędach. To pozwala nam poprawiać działanie Portalu.

Czy używamy ciasteczek podmiotów trzecich?

Tak, korzystając z Portalu możesz otrzymywać ciasteczka pochodzące od współpracujących z Portalem podmiotów trzecich takich jak np. Facebook czy Google. Więcej informacji na temat tych ciasteczek możesz znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich.

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania z Portalu, na przykład możesz nie być w stanie odwiedzić pewnych obszarów Portalu bądź nie otrzymywać spersonalizowanych informacji podczas ich przeglądania. Unimożliwisz nam także zbieranie anonimowych informacji nt. używania naszych stron w celu stałego poprawiania zawartości Portalu.

Odnośniki do innych stron

Portal zawiera odnośniki do innych stron WWW. Administrator nie może ponosić odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Namawiamy, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z Polityką Prywatności tam ustaloną. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy tylko Portalu.